Hästspel

Hur kul är det egentligen inte med hästspel, åtminstone om man är en riktig hästälskare!

Oavsett om man ser till hur spelen var förr, till spelen idag, så har hästspel alltid varit mycket populära. Förr var dock inte grafiken lika utvecklad som den är idag, men trots det så var många spel mycket verklighetstrogna.

Ett hästspel kan se ut på många olika sätt och med olika typer av tema. Vissa spel går ut på att sköta om, träna och tävla sina hästar, medan andra fokuserar på uppfödning och avel. På marknaden finner man även ett flertal hästspel som inriktar sig på äventyr, vilket gör att man måste leta ledtrådar och vara med på en hel del spännande uppdrag. Vilket spel som passar just dig eller ditt barn, är väldigt individuellt och beror på det egna intresset. Som tur är finns det många spel ute på marknaden, så ingen säger att man enbart behöver begränsa sig till ett alternativ.

Idag finner man en stor uppsjö av olika spel, som är anpassade efter olika typer av enheter. Det finns t.ex. en hel del spel för datorer, som PC och MAC, men eftersom smartphones och surfplattor idag är standard i de flesta hem, så finns det även en hel del hästspel att hämta till IOS eller Android.

Alla spel behöver inte kosta pengar, långt ifrån. Idag är det faktiskt inte ovanligt att en hel del spel är kostnadsfria. Är spelet av högre kvalitet och innefattar ett flertal nivåer eller uppdrag, så brukar spelet kosta en del pengar, antingen genom att betala i affär, online eller t.ex. via sitt iTuneskonto. Vissa spel kan du behöva VPN för att komma åt från Sverige, eller tvärtom om du är i ett annat land.

Vilka kan spela hästspel?

Det finns ingen gräns för vem som kan spela ett hästspel, utan här hittar man spelare från alla olika kulturer, olika kön och åldrar. Ibland kan det förekomma en åldersrekommendation på ett spel, vilket kan bero på innehåll i spelet som kan uppfattas obehagligt för mindre barn eller att spelet kan vara svårt att förstå för yngre människor. Det är dock omöjligt att avgöra vad som passar dig eller ditt barn bäst och det viktigaste är att spelet ger en rolig stund.

Trots att det kan finnas delade meningar om barns spelintresse, så kan spel av olika slag även vara mycket utvecklande. När man ser till hästspel finns det mycket bra information och erfarenhet att hämta, som man sedan kan använda sig av i det riktiga stallivet. Det kan t.ex. handla om hur man kratsar hästens hovar, till hur avel eller tävlingar fungerar från början till slut. I hästspel där tävlingar finns tillgängliga, kan man även lära sig hur man ska tänka, hur hästen bör vara förberedd och hur man räknar galoppsteg mellan eventuella hinder.

Att spela hästspel är både roligt och underhållande, vilket har gjort spelen mycket populära. Spelar du online har du ibland möjlighet att integrera med andra spelare, nästan som ett socialt forum och kan på detta sätt finna människor som delar samma intresse som du. Det är inte omöjligt att du finner dig en vän över internet, som du kan umgås med även i det verkliga livet.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*