Styrketräning har många fördelar

Styrketräning är en mycket effektiv form av träning och även den typen av träning som gör att du förbränner mest. Många tror att man ska konditionsträna om man vill gå ned i vikt men faktum är att styrketräning bränner mycket mer kalorier och då fungerar löpning istället som ett utmärkt komplement. Dessutom upplever många att det är roligt att gå till gymmet med ett par kompisar och man ser ofta resultaten väldigt snabbt. När man styrketränar kan man dessutom fokusera på de delar av kroppen där man känner att man behöver bli starkare.

Om du till exempel har problem med din rygg är det en bra sak att styrketräna för att du ska få mindre problem med ryggen. Det är alltid bra att försöka bygga en stark kropp. Det kan låta löjligt med att kroppen är ens tempel. Faktum är dock att du inte kommer att få en ny och därför är det viktigt att ta hand om den man har. Om man inte har tränat förut kan det kännas lättare att komma igång genom att träna med ett par vänner. Då kan det vara lättare att ta sig till gymmet i och med att man sviker någon om man inte dyker upp. Man kan även göra en deal med sina vänner om att den som skippar gymmet får ge 50 kronor eller en 20 till de andra beroende på hur många man är som tränar tillsammans.

Många väljer att ta hjälp av en personlig tränare när de börjar med träningen, då får de tips och råd för hur de ska göra för att nå sina mål och då kan det även kännas ännu mer motiverat när man vill komma i form. Du bör se till att ha mål att sträva efter men det är även viktigt att de är uppnåbara. Ta inte på dig någonting för stort när du tränar utan skapa istället delmål och belöningar efter vägen. Då kommer du garanterat att lyckas med det du vill om motivationen är på rätt plats.

Det krävs att man tränar återkommande för att man ska få något resultat. Ofta inser man efter ett tag när man styrketränar att man mår mycket bättre och har svårt att tänka sig livet igen utan träningen. Då är det lätt att fortsätta och nå de mål som man vill ha. Börja styrketräna du också för att bli mer välmående i ditt liv både fysiskt och psykisk

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*